Warsztaty szkolne

Kształcimy w zawodach Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych, Kucharz oraz Cukiernik

KIERUNKI KSZTAŁCENIA

POZNAJ NASZE PRACOWNIE

KUCHNIA WŁAŚCIWA

Tutaj przygotowywane są posiłki wydawane na gorąco. Uczniowie uczą się sporządzać m. in. ciekawe zestawy obiadowe. Składają się na nie różne zupy, dania mięsne, półmięsne czy jarskie. Ponadto doskonalą się w technikach obróbki termicznej, aby przygotowane potrawy świetnie smakowały i apetycznie wyglądały

PRZYGOTOWALNIA OGÓLNA

Pracownia, w której uczniowie przygotowują składniki i półprodukty do dalszego wykorzystania w kuchni. Wykonywane są tu takie czynności jak: porcjowanie i mielenie mięsa, drobiu, ryb,, rozdrabnianie warzyw i owoców czy przygotowywanie potraw mącznych.

GARMAŻERNIA

Pracownia, w której przyrządzane są wszelkiego rodzaju przekąski i zakąski zimne oraz gorące, sosy zimne, kanapki oraz dania barowe. Uczniowie sporządzają je w oparciu o szeroką gamę produktów sezonowych. Potrawy, które są tu sporządzane uświetniły mnóstwo bankietów okolicznościowych i uroczystości rodzinnych. Ich smak oraz estetyka sprawiają, że nasi odbiorcy bardzo często do nas wracają z kolejnymi zamówieniami.

CUKIERNIA

W tej pracowni uczniowie zgłębiają arkana cukiernictwa. Sporządzają różnego rodzaju ciasta,, ciastka, ciasta składane, desery, torty czy kremy. Nasze słodkości trafiają do klientów indywidualnych oraz grupowych. Powtarzalność i zawsze wysoka jakość wyrobów cukierniczych jest zawsze doceniana przez naszych odbiorców.

EKSPEDYCJA POTRAW I NAPOJÓW

Stąd wydawane są zestawy śniadaniowe, obiadowe i kolacyjne.

STOŁÓWKA

Jest miejscem, gdzie w miłej atmosferze uczniowie oraz konsumenci spożywają przygotowane posiłki. Organizujemy tutaj również imprezy okolicznościowe, dzięki czemu nasi wychowankowie mają możliwość opanowania zasad obsługi kelnerskiej gościa.

O nas

Uczniowie w warsztatach szkolnych kształcą się w zawodach:

• technik żywienia i usług gastronomicznych,

• kucharz,

• cukiernik.

Placówka zapewnia uczniom możliwość zdobycia pełnego zakresu praktycznych umiejętności zawodowych oraz sprawdzenia się w warunkach produkcyjnych w dobrze wyposażonych pracowniach, tj. w kuchni właściwej, przygotowalni ogólnej, garmażerni, cukierni, ekspedycji potraw i napojów.

Uczymy sztuki przyrządzania dań z kuchni polskiej i z kuchni regionalnych wykorzystując sezonowość i dostępność surowców najwyższej jakości. Sporządzamy także potrawy z kuchni innych narodów. Posiadamy szeroki wachlarz potraw, który pozwala nam realizować zamówienia składane przez klientów indywidualnych oraz grupowych. Nasze duże doświadczenie, zdobywane przez lata na rynku gastronomicznym, gwarantuje wysoką jakość produkcji oraz usług, a także pełną satysfakcję naszych zleceniodawców.

Zakres działalności warsztatów szkolnych:

• Produkcja i sprzedaż obiadów abonamentowych.

• Sporządzanie i sprzedaż wyrobów kulinarnych i cukierniczych.

• Organizowanie pracy bufetu szkolnego.

• Produkcja i sprzedaż wyrobów na imprezy okolicznościowe.

• Organizacja i obsługa imprez okolicznościowych.

• Organizacja i obsługa bankietów.

• Udział w programach unijnych.

• Prowadzenie zajęć integracyjnych dla grup uczniów spoza szkoły.

POZNAJ NASZĄ OFERTĘ

Oferta gastronomiczna

Warsztaty szkolne są miejscem, w którym uczniowie zdobywają wiedzę praktyczną i teoretyczną pod nadzorem wysoko wykwalifikowanej kadry nauczycieli. Jesteśmy nastawieni na spełnianie najbardziej wykwintnych oczekiwań i marzeń kulinarnych naszych klientów, zarówno pod względem jakościowym, estetycznym i zdrowotnym. Kwalifikacje naszego zespołu składającego się zarówno z nauczycieli zawodu oraz personelu obsługi, gwarantują odpowiednią jakość naszych wyrobów kulinarnych. Z wielką przyjemnością przedstawiamy poniżej szeroką ofertę naszych wyrobów:

Bądź na bieżąco

Aktualności i ogłoszenia warsztatowe

Zapraszamy do składania zamówień pod numerem telefonu: 56 62 262 47.

WARSZTATY W LICZBACH

ZAPLECZE EDUKACYJNE

Warsztaty szkolne to kompleks pomieszczeń nowocześnie wyposażonych. Warsztaty znajdują się w budynku połączonym z internatem. W skład warsztatów wchodzą: stołówka, pracownie gastronomiczne, chłodnie, pomieszczenia administracji oraz bufet szkolny.......

10

NAUCZYCIELE

8

ADMINISTRACJA

500

UCZNIOWIE

4

PRACOWNIE

1

WINDA

3

CHŁODNIE

POZNAJ NASZE GRONO PEDAGOGICZNE

NASZA KADRA

mgr Anna Welka – kierownik warsztatów

mgr Małgorzata Boguszewska

mgr inż. Magdalena Borowska

mgr Agnieszka Bytyń

mgr inż. Hanna Michalska

mgr inż. Bożena Świątkowska

mgr inż. Maciej Szczęsny

ZOBACZ NASZĄ SZKOŁĘ

GALERIA

NAJNOWSZE INFORMACJE Z NASZEJ SZKOŁY

AKTUALNOŚCI

Targi pracy i edukacji

Dnia 20 marca w godzinach 10:00-13:00 odbędą się Targi Pracy i Edukacji organizowane w naszej szkole przez Wojewódzką Komendą Ochotniczych...

Read More
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Kontakt

WARSZTATY ZESPÓŁU SZKÓŁ GASTRONOMICZNO-HOTELARSKICH ul. OSIKOWA 17, 87-100 TORUŃ

TEL. (56) 622-62-47

E-MAIL

PARTNERZY SZKOŁY
Przejdź do treści